Teknik

Hvordan virker en SolarVenti?

Når solen skinner afgiver den ca. 1.000 watt pr. m2. Var man i stand til at samle al den energi op kunne man koge en liter vand på et par minutter. Så meget energi får vi gratis fra solen – og det er netop det som en SolarVenti udnytter.

solmodel_funkt

figur – princippet i en SolarVenti

Solen skinner og varmer den sorte bagplade op. Samtidigt med producerer solcellen strøm til ventilatoren der blæser en opvarmede luft ind i huset. Som den eneste suger en SolarVenti luften ind gennem den perforerede bagplade. Alle andre konkurrende produkter suger luften ind gennem div. luftspalter og derved får man en ‘støvsuger-effekt’ SolarVenti suger igennem hele bagpladen og dermed er der ingen suge-effekt der kan samle støv, insekter, spindelvæv mm.

Styring

Normalt følger der en elektronisk styring med som standard, hvor indblæsningshastigheden og maks. rum-temperaturen kan indstilles. På de mindre modeller er dette dog ekstra udstyr og kan tilkøbes.

 

Installation – standard

Som standard medfølger alt tilbehør som er nødvendigt til en standard væg-installation – klar til opsætning. Skal SolarVenti monteres på tag finde forskellige tag-montage sæt. Kontakt SolarVest for yderligere information.